lördag 2 augusti 2008

Norrköping - Dag 2

Japp! SM fortsätter.

FREDAG:
Vi går upp, käkar frulle och samlas på teatern för repetitioner. Vissa som medverkar är väldigt seriösa, även på repen. Vi tar ju inte på oss våran outfit om vi inte måste så vi går upp och gör ett litet halvdant rep. Sedan var det lunch och klockan 14.00 var det generalrepetition på hela föreställningen. Då körde vi med kläderna. Det är väldigt många i ensemblen som tycker om vårat nummer, dunkar oss i ryggen och håller på oss. Det är kul. "Det är väldigt roligt och annorlunda" säger dom. De flesta som är med är VÄLDIGT tävingsinriktade. Alla vill vinna i deras kategori. Och det är väldigt blandad kvalité på numrena. Vissa sketcher är väldigt dåliga medan andra är väldigt bra. Just i våran kategori (Dans och rythm) är det ett stepnummer som är väldigt coolt, tre tjejer som gör en konstdans som är väldigt duktiga och sen är arrangörerna själva med och tävlar. Vilket det är blandat snack om bakom scen. Och sen är det vi då. Att Chopp Event (som arrangörerna heter) är med i tävlingen gör att de själva kan bestämma vart i föreställningen de kan framföra sitt nummer. De valde att lägga det näst sist i andra akten. De har också lagt ner längst tid på ljussättning och sånt. Så dom har lite förtur. Plus att det är förbestämt att de ska köra ett finalnummer (som alla ska klappa takten i).
Så om vi får gissa tar nog dom hem det!

Men som vi sa innan vi kom hit, vi är inte här för att tävla.
Efter föreställningen kom Markus mamma, pappa och morfar hit. Vi gick på stand up med Lasse Karlsson och efter det till en uteservering. På väg till hotellet stötte vi på våra konkurrenter, tjejerna från Jönköping som dansar en konstdans. Det kan vara de vigaste människorna vi sett. Vi sex drog till Otten och festade vidare.

Intervju i Norrköpings Tidning
Parnevikstipendiet - Norrköpings Tidning
Parnevikstipendiet - Folkbladet
Parnevikstipendiet - WighsNews.se
SVT - Repetition
TV4 - Reportage

LÖRDAG:
Klockan 14.00 idag är det sista föreställningen med prisutdelning och så vidare. Man ska ju gärna vara lite extra snygg idag eftersom det även ska filmas. Men det är ingen fara, Martin har blivit nypt i stjärten av en gammal dam hela vistelsen. Sedan ikväll är det stor fest! ALLLLLRIGHT! Alla ni som kommer ikväll får höra av er så vi kan ses ikväll!

Jonatan Ramel och ParnevikJonatan Ramel Markus Grimberg
/Jonatan, Martin och Markus

1 kommentarer:

Anonym sa...

Niice :)